چگونه مشاوره درمانی به حل و فصل مشکلات شما کمک میکند؟| مشاوره درمانی

بهبود روابط خانوادگی با مشاوره درمانی
بهبود روابط خانوادگی با مشاوره درمانی

 مشاوره درمانی

مشاوره درمانی جز روش های تخصصی است که می ‌تواند به شما برای بهبود مشکلاتی دارید کمک کند. انواع مختلفی از مشاوره درمانی وجود دارد که برای افرادی که دچار مشکلات عاطفی و رفتاری هستند بسیار سودمند می باشد. گاهی اوقات از مشاوره درمانی تحت عنوان روان درمانی یا گفتگو درمانی یاد می ‌شود. در اکثر مواقع مشاوره درمانی در کنار روش های دیگری مورد استفاده قرار می ‌گیرد تا فرد به سمت آرامش ذهنی گام بردارد.

برخی از افراد به دلایل مختلف به دنبال مشاوره یا درمان های تخصصی نمی روند و از صحبت کردن درباره مشکلات خود با دیگران می ترسند زیرا بارها شنیده اند افرادی که برای حل مشکلات خود به سراغ مشاور یا روانشناس می ‌روند توسط دیگران دیوانه یا بیمار ذهنی خطاب شده اند. این مسئله اصلا واقعیت ندارد پس به هیچ عنوان اجازه ندهید خجالت و ترس شما را از تقاضای کمک منصرف کند. سلامت ذهن یک بخش مهم از سلامت عمومی شما است و به شما برای داشتن یک خانواده موفق کمک می کند.

 

مشاوره درمانی راهی برای بهبود ارتباطات خانوادگی

انواع مختلفی از روش ها و تکنیک های خانواده درمانی در جلسات مشاوره مورد استفاده قرار می گیرند. در جلسات مشاوره شما با مشاوره درباره مشکلاتی که دارید صحبت می کنید و مشاور پس از ارزیابی کامل وضعیت شما نکاتی را آموزش می دهد تا بتوانید به کمک آنها به حل و فصل مشکلات خود بپردازید. مشاور همچنین به شما یاد می دهد که چگونه احساس ترس، عصبانیت، خجالت و مواردی از این قبیل را در خود کنترل کنید.

بهبود روابط خانوادگی با مشاوره درمانی
بهبود روابط خانوادگی با مشاوره درمانی

مشاوره درمانی برای برطرف کردن مشکلات زیر سودمند خواهد بود:

  • افسردگی
  • مشکلات زناشویی
  • خیانت همسر
  • طلاق و سایر مشکلات مرتبط با آن
  • مشکلات جنسی
  • استرس
  • عصبانیت
  • اعتیاد
  • مشکلات خانوادگی و فرزند پروری
  • خشونت خانگی یا سوء استفاده
  • مشکلات ناباروری و عوارض روحی حاصل از آن

اگر هنوز هم مطمئن نیستید که آیا به مشاور خانواده نیاز دارید یا خیر می توانید با پزشک خانواده خود صحبت کنید و نظر او را در این خصوص جویا شوید. شما می توانید برای تماس با کارشناسان ما و بهره گیری از خدمات مرکز مشاوره اینجا کلیک کنید.

 

انواع روش های مشاوره

انواع روشهای مشاوره
انواع روشهای مشاوره

انواع مختلفی از تکنیک های مشاوره وجود دارد که مشاور بر اساس مشکلاتی که دارید یک یا چند مورد از آنها را انتخاب خواهد کرد. برخی از روش ‌های رایج مشاوره به شرح زیر می باشند:

  • خانواده درمانی روشی است که به اعضای خانواده کمک می کند به برطرف کردن مشکلاتی که در خانواده آنها وجود دارد بپردازند.
  • شناخت درمانی که گاهی اوقات از آن تحت عنوان رفتار درمانی شناختی یاد می ‌شود بر اساس این ایده قرار دارد که تفکرات شما در بروز احساسات و کارهای شما نقش دارند. اگر شما نحوه نگرش خود را درباره برخی امور تغییر دهید می توانید رفتار و احساس بهتری داشته باشید. این نوع مشاوره درمانی به شما کمک می کند الگوهای فکری منفی یا نادرست را بشناسید و با آنها مقابله کنید. الگوهای فکری منفی باعث می شود که شما به لحاظ رفتاری و احساسی دچار مشکل شوید.
  • رفتار درمانی که گاهی اوقات از آن تحت عنوان اصلاح رفتار یاد می ‌شود بر روی تغییر دادن رفتارهای ناسالم و نامناسب تمرکز دارد. در این روش از سیستم پاداش برای تقویت رفتارهای مثبت استفاده می شود.
  • روان درمانی روشی است که شما را تشویق می ‌کند درباره احساسات و خاطرات گذشته خود فکر کنید و صحبت کنید. این کار به شما کمک می کند با نحوه واکنش صحیح و احساسات مثبت آشنا شوید.
  • گروه درمانی روشی است که در آن یک مجموعه از افرادی که مشکلات و مسائل یکسانی دارند در کنار هم قرار می ‌گیرند و با هم به تبادل نظر می پردازند و تجربیات خود را با سایرین به اشتراک می گذارند.
  • زوج درمانی یا مشاوره ازدواج به زن و شوهرها کمک می ‌کند در کنار هم مشکلاتی که دارند را حل کنند، به شیوه سالم تر به برقراری ارتباط با هم بپردازند و نحوه برخورد صحیح با مشکلات خود را یاد بگیرند.

 

هدف از انجام مشاوره درمانی چیست؟

خانواده ها به دلایل مختلف به مشاور خانواده مراجعه می کنند. ممکن است برخی از اعضای خانواده نتواند هدف از مراجعه به مشاور خانواده را درک کنند زیرا نمی دانند که مشاوره خانواده چقدر در بهبود روابط آنها مفید است. مشاور خانواده برای اعضای خانواده توضیح می ‌دهد که قرار است چگونه به آنها کمک کند بر مشکلات خود غلبه کنند و بدون پاک کردن صورت مسئله زندگی شاد و موفقی داشته باشند و به یک خانواده قوی تبدیل شوند.

خانواده ای شاد و موفق با مشاوره درمانی
خانواده ای شاد و موفق با مشاوره درمانی

در واقع همه خانواده ها به این علت به مشاور مراجعه می کنند که به یک مشکل بر خورده اند و نمی دانند که باید چه کار کنند. این مشکلات می ‌تواند بیماری فرزند، اعتیاد، مشکلات ارتباطی یا مشکلات رفتاری باشد. مشاوره به شما یاد می دهد که چگونه مشکل ایجاد شده در خانواده خود را بپذیرید. به عنوان مثال مادری که فرزندش را از دست داده است ممکن است در ابتدا دست به انکار بزند و مرگ فرزندش را نپذیرد و حتی به دیگران بگوید فرزندش زنده است.

مشاوره درمانی به این افراد کمک می ‌کند با واقعیت مواجه شوند و خود را برای شرایط ایجاد شده آماده کنند تا بتوانند زندگی شان را در مسیر بهتری قرار دهند. مشاوره درمانی راهی برای استفاده از قدرت ارتباطات و عشق، به منظور حمایت از اعضای خانواده است تا خانواده ای سالم و شاد داشته باشیم.

 

آیا باید همه اعضای خانواده در جلسه مشاوره حضور داشته باشند؟

اگر شما تصمیم گرفته اید که به مشاور مراجعه کنید احتمالا با این سوال مواجه شده اید که آیا حضور همه اعضای خانواده ضروری است یا خیر؟ نوع مشکلات شما مشخص می کند که چه افرادی باید در جلسه مشاوره حضور داشته باشند. برخی از مشاوران عقیده دارند که همه اعضای خانواده باید در جلسه مشاوره شرکت داشته باشند زیرا مشکلی که در خانواده به وجود می آید همه اعضای خانواده را درگیر می کند.

اهمیت حضور اعضای خانواده در جلسات مشاوره
اهمیت حضور اعضای خانواده در جلسات مشاوره

همه افراد باید بدانند که چگونه به مشکل ایجاد شده واکنش نشان بدهند. به عنوان مثال اگر در خانواده ‌ای اعتیاد فرزند بزرگتر باعث نگرانی پدر و مادر و سایرین شده است حضور همه افراد در جلسه مشاوره ضروری است تا بتوانند به فرد آسیب دیده کمک کنند. اما اگر کودکان بسیار کوچک هستند و توانایی درک مشکل ایجاد شده را ندارند نیازی به حضور آنها در جلسه مشاوره نخواهد بود.

 

نتیجه گیری

مشاوره خانواده نمی تواند به طور خودکار به حل و فصل مشکلات خانوادگی شما بپردازد و اختلافات شما را برطرف کند اما در صورتی که شما با مشاور همکاری لازم را داشته باشید و از تکنیک هایی که یاد گرفته اید پیروی کنید می توانید به سرعت به سمت موفقیت گام بردارید و به یک خانواده سالم و شاد تبدیل شوید. در این شرایط شما می ‌توانید یکدیگر را بهتر درک کنید زیرا مهارت های لازم را برای درک کردن یکدیگر یاد گرفته اید و همه تلاش تان را می کنید شرایط را مساعد کنید.

 

جمع آوری مطالب: لیلا عبدالملکی
لینک منبع اول
لینک منبع دوم

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *